Empanada`s

Ingrediënten voor 12 personen

12 plakken bladerdeeg, ontdooid
1 ei, losgeklopt
Voor de vulling:
250 gr. rundergehakt
1 el. vloeibare boter of olijfolie
1 kleine ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, geperst
1 tl. milde paprikapoeder
1 tl. gemalen komijn
1 tl. gedroogde oregano
4 el. runderbouillon van tablet
zout, peper
1 hardgekookt ei, fijngesneden
40 gr. ontpitte olijven
40 gr. rozijnen

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200*C. Bak het gehakt rul in de boter en voeg hieraan de ui, knoflook en kruiden toe. Blus af met de bouillon en voeg de rest van de ingrediënten toe.

Bereidingswijze

1. Prik het bladerdeeg iets in en leg deze met de ene helft in de raviolivorm.

2. Vul de bladerdeeghelft met het gehaktmengsel, bestrijk de randen met losgeklopt ei en leg de andere helft van het bladerdeeg eroverheen.

3. Vouw het geheel vervolgens met de raviolivorm dicht. Haal de empanada uit de vorm en bestrijk de bovenkant nogmaals met losgeklopt ei.

4. Geen raviolivorm? Snijd het bladerdeeg diagonaal door, leg de vulling op de ene helft en vouw er zo een driehoekje van.

5. Leg de empananda`s op een ingevette bakplaat en bak ze gedurende 10-12 min. in de oven tot ze goudbruin zijn.