Hyuehfui

 

Ingredienten

5 el arachide olie
1 1/2 kg vleesige ossestaart stukken
2 grote uien, gehakt
1 grote wortel, gehakt
3
citroengras stengels (sereh), heel fijngehakt
8 teentjes knoflook, gehakt
7 anijssterretjes
2/3 kopje fijngesneden verse
gember
1 el zwarte peperkorrels
2,4 l water
1,4 l runder bouillon
3 el vissaus
350 gram udonnoedels
1 el sesamolie

Eventuele garneringen
100 gram taugeh
6 radijsjes, in dunne plakjes
4 lenteuitjes in dunne ringetjes
2
spaanse pepers, in dunnen ringetjes
6 el vers gehakte basilicum
6 el vers gehakte mint
6 el vers gehakte koriander
limoen partjes
extra vissaus

Bereiding

1. Verhit de arachide olie in een grote pan op medium vuur. Bestrooi de ossestaart met zout en peper en bak ze in de olie bruin in ongeveer 20 minuten. Haal ze dan uit de pan en doe ze in een schaal.

2. Bak de uien en de volgende 6 ingredienten tot ze wat zachter worden, ca. 8 minuten. Doe de ossestaart weer in de pan en voeg het water en de bouillon toe met 3 el vissaus.

3. Afdekken en laten sudderen tot de ossestaart zeer zacht is geworden, ca. 3 uur.

4. Haal de ossestaart uit de pan en zeef de bouillon. Haal het vlees van de ossestaart en vo eg dat toe aan de gezeefde bouillon. Af laten koelen en het vet er af scheppen.

5. Kook de noedels gaar in een vergiet doen en afspoelen met koud water. Terug doen in pan en omschudden met sesamolie.

6. Bouillon aan de kook brengen. Noedels verdelen en in soepbowls doen, de gewenste garneringen er bij doen en de hete bouillon er over gieten.

7. Serveren met extra vissaus en limoenpartjes.