Hyuehfui
5 el
arachide olie
1 1/2 kg vleesige ossestaart stukken
2 grote
uien, gehakt
1 grote wortel, gehakt
3 citroengras
stengels (sereh), heel fijngehakt
8 teentjes
knoflook, gehakt
7 anijssterretjes
2/3 kopje fijngesneden
verse gember
1 el zwarte peperkorrels
2,4 l water
1,4 l
runder bouillon
3 el vissaus
350 gram udonnoedels
1 el
sesamolie
Eventuele garneringen
100 gram taugeh
6 radijsjes, in dunne plakjes
4
lenteuitjes in dunne ringetjes
2 spaanse
pepers, in dunnen ringetjes
6 el
vers gehakte basilicum
6 el vers gehakte mint
6 el vers
gehakte koriander
limoen partjes
extra vissaus
1.
Verhit de arachide olie in een grote pan op medium vuur. Bestrooi de
ossestaart met zout en peper en bak ze in de olie bruin in ongeveer
20 minuten. Haal ze dan uit de pan en doe ze in een schaal.
2.
Bak de uien en de volgende 6 ingredienten tot ze wat zachter worden,
ca. 8 minuten. Doe de ossestaart weer in de pan en voeg het water en
de bouillon toe met 3 el vissaus.
3. Afdekken en laten
sudderen tot de ossestaart zeer zacht is geworden, ca. 3 uur.
4.
Haal de ossestaart uit de pan en zeef de bouillon. Haal het vlees van
de ossestaart en vo eg dat toe aan de gezeefde bouillon. Af laten
koelen en het vet er af scheppen.
5. Kook de noedels gaar in
een vergiet doen en afspoelen met koud water. Terug doen in pan en
omschudden met sesamolie.
6. Bouillon aan de kook brengen.
Noedels verdelen en in soepbowls doen, de gewenste garneringen er bij
doen en de hete bouillon er over gieten.
7. Serveren met
extra vissaus en limoenpartjes.