Vietnamese recept

Ingredienten

Vulling-ingredienten:

·        500 gram mager varkensvlees (fijngehakt)

·        200 gram garnalen (gehakt),

·        100 gram krab,

·        5 lente uitjes (fijngehakt),

·        2 teentjes knofloop (uitgeperst),

·        3 boszwammetjes (geweekt in water),

·        50 gram glasvermicelli (geweekt in water),

·        1/2 middelgrote wortel (flinteren),

·        1 eiwit,

·        snufje peper,

·        1 theelepel suiker,

·        snufje zout,

·        1 eetlepel vissaus.

 Velletjes: 25 velletjes gedroogd rijstpapier, water, frituurolie

 

Bereiding
1. Meng de vulling-ingredienten in een grote schaal.

2. Maak het rijstpapier zacht door er een bananenblad op te leggen of gewoon te besprenkelen met een beetje water.

Bereidingswijze
1. Leg twee theelepels vulling op het rijstpapier.

2. Vouw de linker- en rechterkant van het papier naar binnen en vrol vervolgens van de onderkant naar boven op.

3. Rol de velletjes niet te stevig, zodat ze niet breken.

4. Frituur de loempiaatjes goudbruin.