Spaghetti Bolognese

Bereidingstijd:  20 minuten

Personen:         2

Herkomst:       Italië

Categorie:       Hoofdgerechten - Pasta's

                        Hoofdgerechten – Vlees

Ingrediënten

·        300 gr kalfsgehakt

·        1 ui, fijngehakt

·        3 teentjes knoflook, fijngehakt

·        600 gr gepelde tomaten

·        50 ml witte (droge) wijn of witte porto

·        35 gr tomatenpuree

·        70 ml volle melk

·        30 ml room

·        30 ml olijfolie

·        15 gr boter

·        Zout en Peper

·        Cayennepeper

·        Nootmuskaat

 

Bereiding

1. Verhit de olijfolie en de boter op middelhoog vuur en bak de fijngesnipperde uitjes en knoflook er enkele minuten in aan, maar laat ze zeker niet bruin worden!

2. Voeg de witte wijn toe en laat de alcohol verdampen gedurende enkele minuten.

3. Voeg het gehakt toe en laat het (al roerend) gaar worden. Dat duurt 4 a 5 minuten.

4. Voeg de gepureerde tomaten toe en de tomatenpuree en roer alles eronder.

5. Laat dit gedurende 70 minuten op een middelhoog tot laag (inductie: 6) vuur pruttelen, zonder deksel!

6. Voeg dan de melk en room toe, alsook de kruiden.

7. Voeg Cayennepeper toe naar eigen smaak en pikantheid.

8. Roer alles om en laat alles nogmaals 10 minuten verder pruttelen op een laag vuurtje.

9. Plaats dan een deksel op de ketel zodat de bolognese warm blijft.