Pho

Bereidingstijd:            240 minuten

Personen:        4

Herkomst:       Vietnam

Categorie:       Soepen - met Vlees

                        Soepen - met Groente

Ingrediënten

Voor de bouillon :

·        1 kilogram runderpoulet,in flinke stukken

·        1 schenkel,gezaagd in plakken

·        1 mergpijpje

·        2 grote uien,gesnipperd

·        6 tenen knoflook,gesnipperd

·        8 cm geschilde gemberwortel,gekneusd,in 1 cm dikke plakken

·        1 eetlepel djinten (komijnzaadjes),vers geroosterd

·        1 eetlepel ketumbar (korianderzaadjes),vers geroosterd

·        2 eetlepels rijst olie

·        1 theelepel kaneel

·        1 mespunt noot muskaat

·        5 steranijsjes

·        6 kruidnagels

·        1 eetlepel palmsuiker (of basterdsuiker)

 

Vulling :

·        500 gram biefstuk,rosbief,kogel,in dunne plakjes

·        150 gram glasnoedels,gegaard

·        2-3 paksoi, grof gesneden

·        100 gram taugé, geblancheerd en toch nog knapperig

·        4 lente-uien, in dunne schuine schijfjes gesneden

 

Opsmuk :

·        2 sjalotjes,in heel dunne ringen

·        2 rode lomboks,zaadlijst verwijder,in dunne ringetjes

·        1 bosje koriander ,grof gehakt

·        1 bosje Thaise (rode) basilicum,blaadjes gehakt

·        1 bosje mint, blaadjes grof gehakt

·        limoenen, overlangs in 8 partjes gesneden

·        Benodigdheden scherp mes

·        Snijplankje

·        Grote pan,waarin alles kan gebeuren

·        Zeef

 

Bereiding
BOUILLON :

1. Doe de rijstolie in de grote pan en verhit.

2. Laat daarin aanzweten de uien,knoflook,plakjes gember,geroosterde djinten en ketumbar.Zodra ui glazig begint te worden er bij

3. Doe de kaneel,kruidnagel,nootmuskaat,steranijs en Nam Pla.Dan de runderpoulet en de botten even mee aanzetten en tenslotte blussen met 1500 cc water (1 1/2 liter KOUDwater!).

3. Breng dit aan de kook,voeg de suiker toe en zet het vuur zo laag mogelijk : De bouillon moet minstens 3 uur trekken.

Vulling:

1. De glasnoedels worden gegaard (of andere soort rijst-mie) en apart weggezet

2. De paksoi wordt grof gesneden en apart weggezet

3. De lenteuien worden schuin in dunne schijfjes gesneden en apart weggezet

4.Het vlees wordt eerst een 1/2 uur in de freezer gedaan en dan in dunne plakjes gesneden en apart koel weggezet

5. De taugé wordt geblancheerd,maar zorg er wel voor dat hij knapperig blijft.Apart wegzetten.

 

Opsmuk:

1. De sjalotjes,lomboks,koriander,basilicum en muntblaadjes zijn in aparte kommetjes klaargezet

2. De limoenpartjes staan ook gereed.De botten worden uit de bouillon gedaan en aan de honden gegeven.Het vlees wordt in stripjes gesneden en apart in een kom gedaan.

3.De bouillon wordt gezeefd en weer terug gedaan in de pan om warm gehouden te worden.

4. Alles is nu klaar en dus kunnen de borden / kommen worden opgemaakt.