Ingrediënten:
400 gr rijst
400 gr resten van vlees, kip, ham of garnalen of 500 gr losgebakken gehakt
2 eieren
Olie
300 gr groenten (taugé, kool en prei) of 100gr taugé en 2 pakjes soepgroenten
200 gr fijn gesneden uien
2 teentjes gesnipperde knoflook
1 el gehakte selderij
1 el gehakte bieslook
1 of 2 tl sambal trassi
1 à 2 el ketjap
Zout
Augurkjes en zure uitjes
Atjar tjampoer, piccalilly, tomaten ketchup en kroepoek
Bereiding:
Kook de rijst zo droog mogelijk. Alleen van goed droog gekookte rijst is lekkere nasi goreng te bereiden.
Laat het van te voeren uitdampen en afkoelen.
U kunt ook koude rijst van de vorige dag gebruiken (zelfs beter).
Bak in wat olie de uien en knoflook tot de uien geel zijn.
Voeg er de diverse restjes (of losgebakken gehakt) aan toe en fruit alles nog even door.
Bak daarna de groente nog even mee, maar probeer ze knappend te houden.
Werk het onderste in de pan goed naar boven en voeg in kleine hoeveelheden de rijst toe tot de gehele massa goed warm en opgebakken is.
Maak het gerecht af met sambal en ketjap.
Roer er vlak voor het opdienen de selderij en bieslook door.
Maak van te voren een omelet van twee eieren, aan beide zijden gebakken en opgerold.
Laat hem iets afkoelen en snijd hem met een scherp mes in fijne reepjes.
Garneer de nasi goreng met deze reepjes omelet en met tot waaiertjes gesneden augurkjes en zure uitjes.
Serveer er atjar tjampoer, piccalilly, tomaten ketchup en kroepoek bij.