Italiaans recept

Ingrediënten

·                     2 klontjes boter

·                     2 uien, fijngesnipperd

·                     1 teentje knoflook, fijngehakt

·                     400 g rundergehakt

·                     300 g worstvlees (bijvoorbeeld ontvelde saucijsjes)

·                     4 takjes dragon, fijngehakt

·                     9 voorgekookte lasagnevellen

·                     ½ theelepel oregano, desgewenst

·                     400 ml tomatenpuree

·                     100 g emmentaler, geraspt

·                     voor de bechamelsaus:

·                     50 g boter

·                     50 g bloem

·                     500 ml melk

·                     ½ theelepel nootmuskaat

Bereiden

1. Verhit in een grote koekenpan 1 klontje boter.

2. Doe de uien erbij en fruit ze ongeveer 4 minuten.

3. Voeg de knoflook, het gehakt en worstvlees toe en maak het vlees rul met een vork.

4.  Breng alles pittig op smaak met peper en zout. Bak het gehaktmengsel 6-7 minuten.

5. Voeg de dragon aan het eind van de baktijd aan het mengsel toe.

6. Smelt voor de bechamelsaus de boter op een laag vuurtje in een steelpan met dikke bodem.

7.Roer van het vuur af de bloem erdoor en meng goed met een garde.

8. Zet de pan terug op het vuur en kook de bloem 2 minuten onder voortdurend roeren.

9. Schenk vervolgens de melk erbij en ga door met kloppen tot er een gladde saus ontstaat. Voeg de nootmuskaat toe.

10. Breng de bechamelsaus al roerend aan de kook en laat hem 3 minuten doorkoken. Breng op smaak met peper en zout.

11. Doe de lasagnevellen in een grote pan kokend, gezouten water. Voeg 1 eetlepel olijfolie toe en kook de vellen ongeveer 5 minuten.

12. Laat de lasagnevellen uitlekken en leg ze op een schone theedoek. Verwarm de oven voor op 200 °C.

13. Roer het gare gehaktmengsel met de oregano door de tomatenpuree.

14. Bestrijk een grote gratineerschaal met het overgebleven klontje boter en maak laagjes van achtereenvolgens een paar lasagnevellen, gehakt tomatenmengsel en bechamelsaus.

15. Herhaal deze volgorde tot alle ingrediënten op zijn en eindig met een lasagnevel.

16. Bestrooi de lasagne met de emmentaler en laat de lasagne in de oven in 25 tot 30 minuten gaar worden.

17. Serveer direct.