Vietnam

 Pho Bo

 

Ingrediënten voor 6 personen

2 liter kruidige runderbouillon(nuoc dung
bo, zie bij soeprecepten)
500 g rijstvermicelli
500 g kogelbiefstuk in flinterdunne plakjes
gesneden.
limoenpartjes
tauge
takjes koriandergroen
ngo gai,(japans zaagbladkruid)fijngehakt naar keuze
kleine basilicumblaadjes
fijngehakte verse lomboks
gehakte lenteuitjes
versgemalen zwarte peper
vissaus(Nuoc mam, toko)

Voorbereiding

Doe de rijstnoedels in een ruime kom met water en week ze voor ca. 30 minuten tot ze soepel zijn en laat ze dan uitlekken.

Bereidingswijze

1. Breng de bouillon aan de kook in een grote pan.

2. Doe een handvol noedels in een zeef in de pan. Houd de zeef in de hete bouillon en roer de noedels 20 sec om tot ze gaar zijn.

3. Schud de noedels en doe ze in een soepkom.

4. Herhaal dit met de resterende noedels.

5. Leg gelijke hoeveelheden vlees in de kommen en schep hier de hete bouillon op.