Vietnam
Pho Bo
2
liter kruidige runderbouillon(nuoc dung
bo, zie bij
soeprecepten)
500 g rijstvermicelli
500 g kogelbiefstuk in
flinterdunne plakjes
gesneden.
limoenpartjes
tauge
takjes
koriandergroen
ngo gai,(japans zaagbladkruid)fijngehakt naar
keuze
kleine basilicumblaadjes
fijngehakte verse
lomboks
gehakte lenteuitjes
versgemalen zwarte
peper
vissaus(Nuoc mam, toko)
Doe de rijstnoedels in een ruime kom met water en week ze voor ca. 30 minuten tot ze soepel zijn en laat ze dan uitlekken.
1. Breng de bouillon aan de kook in een grote pan.
2. Doe een handvol noedels in een zeef in de pan. Houd de zeef in de hete bouillon en roer de noedels 20 sec om tot ze gaar zijn.
3. Schud de noedels en doe ze in een soepkom.
4. Herhaal dit met de resterende noedels.
5. Leg gelijke hoeveelheden vlees in de kommen en schep hier de hete bouillon op.