Nasi-goreng
Ingrediënten:
1 pak lassie toverrijst
250 gram nasivlees
50 gram ham
2 eieren
1 ui
1 prei
2 theelepels djahe
2 theelepels laos
2 theelepels ketoembar
2 theelepels gedroogde selderij
2 eetlepels olie
2 eetlepels zoete ketjap
Bereidingswijze
van Nasi-goreng
1. Nasi-goreng betekent opgebakken rijst dus moeten er voorbereidingen worden gedaan die kunnen 's ochtends (of de dag er voor) al gedaan worden.
2. Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking en laat afkoelen.
3. Bak het bami-vlees en snijd in kleine stukjes.
4. Bak de geklutste eieren en snijd in kleine stukjes.
5. Snijd de ui, prei en ham
in kleine stukjes.
6. Hierna kan het opbakken gaan beginnen:
7. Doe de olie in een hete wok of grote braadpan en bak hierin de ui en knijp de knoflook er boven uit.
8. Zet de warmtebron laag en voeg dan de laos, djahe en ketoembar toe.
9. Verkruimel het bouillonblokje en voeg dit ook toe.
10. Dan warmtebron weer wat hoger en voeg de ketjap en het nasi-vlees toe.
11. Hierna beetje bij beetje de rijst erbij en bakken.
12. Halverwege de prei, de ham en de omelet toevoegen. Op het laatst de gedroogde selderij.
13. Lekker met kipsate en zure augurken of zure uitjes.