1
pak loempiavellen (a 40 stuks, toko)
2 dubbele kipfilets
2
winterwortelen
1 ui
2 teentjes knoflook
1 pak (250 gram)
laksa (rijstvermecelli, toko)
2 a 3 bouillonblokjes, kip
twee
eetlepels verse, gehakte selderij
1 ei
1 theelepel vetsin
suiker,
zout,
azijn
olie om in te frituren
Ontdooi de loempiavellen - maak de kipfilet fijn in de keukenmachine, met het mes - doe hetzelfde met de winterwortelen - snipper de ui, pers de knoflook - bereid de laksa en knip deze tot kortere sliertjes
1. Verhit een scheut olie in een pan of wok
2. voeg de met zout en peper bestrooide, fijgemaakte kip toe
3. laat het al roerend even bakken
4. doe de ui en knoflook erbij
5. bak het een paar minuten
6. voeg wortel, selderij, vetsin en de fijngewreven bouillonblokjes toe
7. laat het geheel nog 5 min zachtjes bakken
8. doe nu de laksa erbij
9. roer alles goed door en proef of het pittig genoeg is
10. let er op dat het erg zout smaakt; na bereiding trekt een deel van het zout in de velletjes, maak je ze niet zout genoeg, worden ze echt te flauw
11. door toevoeging van suiker en azijn wordt de smaak ook beter
12. ga aan een tafel zitten met de loempiavellen en de vulling, zet verder nog een bakje klaar met losgeklopt ei
13. trek een velletje los van de stapel, ze zijn sterk genoeg!
14. leg in het midden een hoopje vulling en vouw de zijkanten naar binnen
15. vouw de loempia verder ze stevig op
16. doe aan het laatste randje wat losgeklopt ei om hem dicht te plakken
17. zie voor vouwinstructies de verpakking van de velletjes
18. als je alle loempias klaar hebt frituur je ze in ruim olie goudbruin
Bewaar de ongebakken loempias in de diepvries, zorg dat de velletjes niet vochtig worden - bak ze vlak voor serveren op