Index3 Indexpagina

Cirkelverhalen

Sinds mijn jeugd ben ik gefascineerd door cirkelverhalen. Verhalen die eindigen waar ze beginnen. Cirkelverhalen zijn als een klok...om twaalf uur begint het gewoon opnieuw.
Verhalen zonder einde en een beetje zonder begin. En niet alleen verhalen. Bijna iedereen kent wel de tekeningen van M.C.Escher en voor wie ze niet kent is hier de link naar de officiële website: .
Ook in de muziek kennen we vele voorbeelden van cirkelverhalen. Het bekendste lied is waarschijnlijk wel "There's a hole in the bucket", hier op You Tube in de geweldige uitvoering van Harry Belafonte and Odetta:

Er zijn uiteraard nog veel meer voorbeelden en die willen we gaan verzamelen. Iedereen die voorbeelden kent uit het verleden of uit het heden, op gebied van verhalen, muziek, wiskunde, theater of wat dan ook: stuur ons een mailtje (naar info-at-trading-hats.nl) met eventueel de link naar de website waar u het vond. Dat kan uiteraard ook de uwe zijn.

Wij gaan alles verzamelen en in kaart brengen. En nog veel meer. We zijn dus ook geïnteresseerd in wat u eventueel over cirkelverhalen weet te vertellen.

We zijn alvast begonnen met een cirkelverhaaltje op FaceBook te plaatsen dat ik zelf bedacht heb en waarvoor Isabel van Duijne de tekeningen (oftewel al het werk) maakte.
Hier kunt u de foto's zien:

roby bellemans

Real
Time Web Analytics