Boeuf bourguignon

 France

Dit gerecht moet worden voorbereid de dag voor dat het wordt gegeten!

Ingrediënten

1 Kg * Chuck Steak gesneden 100gm blokjes (ongeveer 4 inch)

Grote wortel grof gehakt

Grote ui gesnipperd

Twee verse laurierbladeren

Twee teentjes knoflook geplet in de schil

Een robuuste fles rode wijn

Tien zwarte peperkorrels

Eetlepel Madeira

Beurre manie (theelepel bloem en boter theelepel puree samen)

Eetlepel boter

Gehakte peterselie

Olijfolie

Methode

Leg de stukjes rundvlees in een grote glazen kom en voeg de volgende zeven ingrediënten ervoor te zorgen dat het vlees bedekt is. Dek de kom af en laat marineren gedurende 24 uur.

Als u klaar bent om te beginner koken, haal het vlees uit de marinade en droog deze op keukenpapier uitlekken. In een braadpan/wadjang een eetlepel warmte elk van olie en boter tot de boter stopt schuimen en voeg dan de stukken vlees vier erbij.

Bak ze op hoog temperatuur aan alle kanten - ze moeten echt knapperig kijken bijna als een steak - en neem ze uit de pan en voeg de volgende vier, totdat je een stapel van geurige rundvlees.

Voeg de uitgelekte groenten uit de marinade in de braadpan en bruin die ook en giet er dan de wijn marinade. Breng de vloeistof tot een zacht sudderen en leg het vlees weer naar binnen Het vlees moet volledig worden gedekt door een vloeistof. Zo niet voeg een beetje bouillon of meer rode wijn als je een flesje bij de hand, terug te brengen naar de kook en plaats in de oven (140 ° C) gedurende drie uur.

Het is de moeite waard om het vlees elk uur en als het niveau van de vloeistof is gedaald en het vlees ziet er een beetje bloot, draai het om zachtjes in de vloeistof. Zelfs als het vlees ziet er verbrand, u moet niet schrikken en niet meer liquide toe te voegen - U hebt de zachte vermindering van de saus en de verduistering van het vlees voor de smaak - als de pan ziet het er heel droog, uw oven thermostaat heeft gebroken!

Tegen het einde van de kooktijd voorzichtig porren het vlees met een vork - het wordt gedaan wanneer het begint te breken behalve wanneer u dit doet.

Neem de pan uit de oven en haal uit het vlees in een warme schotel en zet opzij.

Zeef de saus in een schone pan en plaats deze op een laag vuur. Laat het om te komen tot een zacht koken. Voeg de Madeira en verminderen totdat het smaakt zo sterk als u wilt - de saus moet bijna stroperig geworden. Klop de boter en bloem mengen en kloppen tot gemengd te houden.

Voeg het vlees weer toe aan de saus te verwarmen door middel van en een paar grote stukken per persoon serveer met de saus erover gieten, bezaaid met gehakte peterselie