Boeuf bourguignon
France
Dit gerecht moet worden
voorbereid de dag voor dat het wordt gegeten!
Ingrediënten
1 Kg * Chuck Steak
gesneden 100gm blokjes (ongeveer 4 inch)
Grote wortel grof
gehakt
Grote ui
gesnipperd
Twee verse
laurierbladeren
Twee teentjes knoflook
geplet in de schil
Een robuuste fles rode
wijn
Tien zwarte
peperkorrels
Eetlepel
Madeira
Beurre manie (theelepel bloem en boter theelepel puree
samen)
Eetlepel
boter
Gehakte
peterselie
Olijfolie
Methode
Leg de stukjes rundvlees
in een grote glazen kom en voeg de volgende zeven ingrediënten ervoor te zorgen
dat het vlees bedekt is. Dek de kom af en laat marineren gedurende 24
uur.
Als u klaar bent om te
beginner koken, haal het vlees uit de marinade en droog deze op keukenpapier
uitlekken. In een braadpan/wadjang een eetlepel
warmte elk van olie en boter tot de boter stopt schuimen en voeg dan de stukken
vlees vier erbij.
Bak ze op hoog
temperatuur aan alle kanten - ze moeten echt knapperig kijken bijna als een
steak - en neem ze uit de pan en voeg de volgende vier, totdat je een stapel
van geurige rundvlees.
Voeg de uitgelekte
groenten uit de marinade in de braadpan en bruin die ook en giet er dan de wijn
marinade. Breng de vloeistof tot een zacht sudderen en leg het vlees weer naar
binnen Het vlees moet volledig worden gedekt door een vloeistof. Zo niet voeg
een beetje bouillon of meer rode wijn als je een flesje bij de hand, terug te
brengen naar de kook en plaats in de oven (140 ° C) gedurende drie
uur.
Het is de moeite waard om
het vlees elk uur en als het niveau van de vloeistof is gedaald en het vlees
ziet er een beetje bloot, draai het om zachtjes in de vloeistof. Zelfs als het
vlees ziet er verbrand, u moet niet schrikken en niet meer liquide toe te
voegen - U hebt de zachte vermindering van de saus en de verduistering van het
vlees voor de smaak - als de pan ziet het er heel droog, uw oven thermostaat
heeft gebroken!
Tegen het einde van de
kooktijd voorzichtig porren het vlees met een vork - het wordt gedaan wanneer
het begint te breken behalve wanneer u dit doet.
Neem de pan uit de oven
en haal uit het vlees in een warme schotel en zet opzij.
Zeef de saus in een
schone pan en plaats deze op een laag vuur. Laat het om te komen tot een zacht
koken. Voeg de Madeira en verminderen totdat het smaakt zo sterk als u wilt -
de saus moet bijna stroperig geworden. Klop de boter en bloem mengen en kloppen
tot gemengd te houden.
Voeg het vlees weer toe
aan de saus te verwarmen door middel van en een paar grote stukken per persoon
serveer met de saus erover gieten, bezaaid met gehakte peterselie