Indonesian

Rendang

Ingrediënten:

1 1 / 2 pond rundvlees zonder been korte ribben (in blokjes gesneden)

5 eetlepels bakolie

1 kaneelstokje (ongeveer 2-inch lang)

3 kruidnagels

3 steranijs

3 kardemompeulen

1 citroengras (gesneden in 4-inch lengte en bonsde)

1 kop dikke kokosmelk

1 kopje water

2 theelepels tamarinde (geweekt in wat warm water voor het sap en gooi de zaden)

6 kaffir limoenblaadjes (zeer fijn gesneden)

6 eetlepels kerisik (geroosterde kokos)

1 eetlepel suiker / palmsuiker

Spice Plakken:

5 sjalotten

1 inch galangal

3 citroengras (alleen het witte gedeelte)

5 teentjes knoflook

1 inch gember

10-12 gedroogde chilipepers (geweekt in warm water en zaadjes)

Methode:

 

1.Snij het kruid te plakken en vervolgens ingrediënten mengen in een keukenmachine tot een geldboete.

2. De olie in een stoofpot zetten, voeg de kruiden pasta, kaneel, kruidnagel, steranijs en kardemom en roerbak ze tot aromatisch.

3.Het rundvlees en de bonsde citroengras toevoegen, en roer gedurende 1 minuut.

4.De kokosmelk, tamarinde toevoegen, water en sudderen op matig vuur, onder regelmatig roeren tot het vlees bijna gaar is.

5. De kaffir limoenblaadjes, kerisik (geroosterde kokos), suiker / palm suiker  Toevoegen , roeren tot een mooi geheel met het vlees.

6.Lower het vuur laag, dek het deksel, en laat voor 1 - 1 1 / 2 uur of totdat het vlees is echt mals en de jus is opgedroogd.

7. Zout Toevoegen naar smaak. Indien niet zoet genoeg, voeg meer suiker naar smaak.

8. Dienen onmiddellijk met gestoomde rijst en opslaan wat voor overnachting