Indonesian
Rendang
Ingrediënten:
1 1
/ 2 pond rundvlees zonder been korte ribben (in blokjes gesneden)
5 eetlepels
bakolie
1 kaneelstokje (ongeveer
2-inch lang)
3
kruidnagels
3
steranijs
3
kardemompeulen
1 citroengras (gesneden
in 4-inch lengte en bonsde)
1 kop dikke
kokosmelk
1 kopje
water
2 theelepels tamarinde
(geweekt in wat warm water voor het sap en gooi de zaden)
6 kaffir
limoenblaadjes (zeer fijn gesneden)
6 eetlepels kerisik (geroosterde kokos)
1 eetlepel suiker /
palmsuiker
Spice
Plakken:
5
sjalotten
1 inch galangal
3 citroengras (alleen het
witte gedeelte)
5 teentjes
knoflook
1 inch
gember
10-12 gedroogde
chilipepers (geweekt in warm water en zaadjes)
Methode:
1.Snij het kruid te
plakken en vervolgens ingrediënten mengen in een keukenmachine tot een
geldboete.
2. De olie in een
stoofpot zetten, voeg de kruiden pasta, kaneel, kruidnagel, steranijs en
kardemom en roerbak ze tot aromatisch.
3.Het rundvlees en de
bonsde citroengras toevoegen, en roer gedurende 1 minuut.
4.De kokosmelk, tamarinde
toevoegen, water en sudderen op matig vuur, onder regelmatig roeren tot het
vlees bijna gaar is.
5. De kaffir
limoenblaadjes, kerisik (geroosterde kokos), suiker /
palm suiker Toevoegen , roeren tot een
mooi geheel met het vlees.
6.Lower het vuur laag,
dek het deksel, en laat voor 1 - 1 1 / 2 uur of
totdat het vlees is echt mals en de jus is opgedroogd.
7. Zout Toevoegen naar
smaak. Indien niet zoet genoeg, voeg meer suiker naar smaak.
8. Dienen onmiddellijk
met gestoomde rijst en opslaan wat voor overnachting