Milde Curry

 

Ingrediënten - voor 2 personen

·        1 eetlepel currypoeder

·        1 theelepel chilipoeder (voor scherpe curries 2 à 3 lepels)

·        1/2 theelepel kaneelpoeder

·        1 snuifje saffraan

·        10 zwarte of witte peperkorrels

·        5 gekneusde kardemonzaden

·        1 klein stukje gember

·        1 snuifje nootmuskaat

·        2-3 druppels amandelextract

·        2 koppen kokosmelk (of 2 koppen water met 2 theelepels ongezoete gecondenseerde melk)

·        Verder op smaak brengen met zout, knoflook, uien, citroensap, laurierblad

·        500 gram groente of vlees of vis, kleingesneden maar niet gehakt

 

Bereidingswijze

1. Alle ingrediënten mengen en ongeveer 20 minuten koken.

2. Daarna 10 minuten laten trekken.

3. Men kan hierbij rijst, brood of noedels serveren.

Geniet van milde curry (Sri Lanka)

 

Tip: kauwen op kardemonzaad helpt tegen slechte adem na gebruik van knoflook en alcohol.