Belgisch recept

Frietjes met een hamburger

Ingredienten

6 grote frietaardappelen

600 g varkensgehakt

2 tomaten (in plakjes gesneden)

2 plakjes jonge kaas

4 augurken in het zuur (in dunne plakjes gesneden)

een beetje mosterd, ketchup en peterselie

1 krop sla of een zakje gemengde sla

1 eierdooier

¼ blikje Red Bull

1/2 bundel bieslook (fijngesnipperd)

1dl arachideolie

4 pistolets

1 sjalot (fijngesnipperd)

Peper en zout

 

 

 

Bereiding
1. Schil de aardappelen, was ze en snij ze in frietjes. Bak die ongeveer 3 minuten voor op 140°C. Laat ze nadien terug volledig afkoelen.

2. Meng het gehakt met de sjalot en breng flink op smaak met peper en zout. Vorm tot 4 hamburgers en bak die in een pan of leg ze op de barbecue.

3. Snijd de pistolets open. Beleg ze met een hamburger en een plakje kaas erop. Ga verder met een plakje tomaat en enkele plakjes augurk. Werk af met een likje mosterd en wat ketchup vermengd met gesnipperde peterselie.

4. Meng voor de salade wat mosterd door de eierdooier. Voeg een scheutje azijn toe en roer er de arachideolie druppelsgewijs door. Kruid af met peper en zout en voeg er de Red Bull en de bieslook aan toe. Giet de dressing over de goed gewassen en gedroogde sla.

5. Bak de frietjes goudbruin op 180°C en strooi er wat zout over.